Üdvözöljük!

This community is for professionals and enthusiasts of our products and services.
Share and discuss the best content and new marketing ideas, build your professional profile and become a better marketer together.

Irányelvek

Milyen fajta kérdést tehetek fel itt?

Ez a szakemberek és elkötelezett felhasználók, partnerek ás programozók közössége. Ezekről tehet fel kérdéseket:

  • hogyan telepítse az Odoo rendszert egy sajátos infrastruktúrához,
  • hogyan állítsa vagy szabja személyre az Odoo rendszert a sajátos üzleti követelményekhez,
  • mi a legjobb módja az Odoo rendszer felhasználásának egy sajátos üzleti igényben,
  • hogyan fejlesszen a szükségleteihez modulokat,
  • sajátos kérdés az Odoo rendszer szolgáltatás ajánlatairól, stb.

Mielőtt kérdezne - előtte keressen rá a hasonló kérdések között. Keresést tud végezni a kérdésekre a címére vagy címkéjére hivatkozva. Az is OK, ha megválaszolja a saját kérdését.

Kérem kerülje azokat a kérdéseket, melyek túl egyéniek és egyértelműek vagy nem a közösségre vonatkozó.

Mire ügyeljek kérdéseimben?

Lehetőleg kizárólag aktuálisan szembesült problémán alapuló praktikus, megválaszolható kérdéseket tegyen fel. Csevegés, láthatatlan-végű kérdések csökkentik ennek az oldalnak felhasználhatóságát és másik kérdés lesz kiemelve az első oldalra.

Azért, hogy megakadályozza a kérdésének kijelölését és lehetséges törlését, kerülje itt kerülje a szubjektív kérdések adását …

  • mindegyik válasz egyenlően érvényes: “Mi a kedvence ______?”
  • a válaszát megadta a kérdésével együtt, és még több választ vár: “Én ______ használom ______ erre, te mit használsz?”
  • nincs aktuális megoldandó probléma: “Kíváncsi vagyok, ha más ember is így érez mint én.”
  • elkezdtünk egy, feltételezett, nyílt-végű kérdés megadását: “Mi van ha ______ történt?”
  • ez egy zavarosan összeszedett kérdés: “______ szívás, igazam van?”

Ha beilleszt ezek közül a példák közül, vagy ösztönözve van megkérdezni a kérdésbe “Szeretnék részt venni egy megbeszélésen arról, ______”, akkor azt ne itt tegye, hanem a levelező listákon. Azonban, ösztönözve van megkérdezni “Másokat megkérném, hogy elmagyarázzák azt ______ nekem”, akkor az lehetséges, hogy rendeben van, OK.

(A fenti kiválasztást a Veremtúlcsordulás GYIK-ból csatolta hozzá.)

További:

  • Válaszok nem adnak hozzá vagy bont ki kérdéseket. Inkább szerkessze a kérdést vagy adjon hozzá kérdés megjegyzést.
  • Válaszok ne megjegyzések legyenek másik válaszokhoz. Inkább adjon megjegyzést másik válaszokhoz.
  • Válaszoknak nem szabad másik kérdésekre hivatkoznia. Ehelyett adjon egy kérdés észrevétel utalást "Lehetséges, hogy ismétlése ennek...". Azonban, megengedett másik kérdésekre vagy válaszokra hivatkozó elérési út beillesztése az idevonatkozó további információ nyújtásához.
  • Válaszok nem lehetnek csak link elérési utak, mint megoldás. Inkább szolgáltasson egy teljes körű leíró szöveget a válaszában, még akkor is, ha az egy másolás/beillesztés. Linkeket szívesen vesszük, de azok legyenek a válaszok kiegészítői, forrásra hivatkozások vagy további olvasnivalók.

Mire ügyeljek válaszaimban?

Válaszok ne adjanak többletet vagy kiegészítést a kérdésekhez. Inkább szerkessze a kérdést vagy adjon megjegyzést hozzá.

Válaszok ne megjegyzések legyenek másik válaszokhoz. Inkább adjon megjegyzést másik válaszhoz.

Válaszoknak nem szabad másik kérdésekre hivatkoznia. Ehelyett adjon egy észrevétel utalást a "Lehetséges, hogy ismétlése ennek..". Azonban, megengedett másik kérdésekre vagy válaszokra hivatkozó elérési út beillesztése az idevonatkozó további információ nyújtásához.

Válaszok nem lehetnek csak link elérési utak, mint megoldás. Inkább szolgáltasson egy teljes körű leíró szöveget a válaszában, még akkor is, ha az egy másolás/beillesztés. Linkeket szívesen vesszük, de azok legyenek a válaszok kiegészítői, forrásra hivatkozások vagy további olvasnivalók.

Válasz nem kezdődhet megvitatásokkal Ez a közösség Q&A nem egy megbeszélő csoport. Törekedjen elkerülni a vitákat a válaszaiban mivel ez feloldja a kérdések és válaszok lényegét. Tömör megbeszélésekhez használja a megjegyzések lehetőséget.

Ha egy kérdés vagy válasz felértékelt, a bejegyzést közzétevő felhasználó kap egy pár pontot, melyeket "karma pontoknak" neveznek. Ezek a pontok durva mérceként használhatók a közösségben a hitelességhez. Különböző moderáló folyamatok folyamatosan kiosztásra kerülnek a felhasználó részére a pontjai alapján.

Például, Ha egy érdekes kérdést tesz fel vagy segítőkész választ ad, akkor a bevitele felértékelő szavazatot kap. Máskülönben ha a válasza félrevezető - akkor az le lesz értékelve. Mindegyik felértékelő szavazat 10 pontot generál, a leértékelő szavazatok 10 pontot elvesznek. A határérték 200 pont naponta, ennyi gyűjthető a kérdésekkel és válaszokkal. A végén szerepló táblázat a magyarázat a tisztelet pontokra az egyes moderátori ügyekre vonatkozólag.

Miért tudja másik ember szerkeszteni a kérdéseimet/válaszaimat?

Ennek az oldalnak a célja lényeges ismeret forrás létrehozása, melyekből válaszokat kaphatnak az Odoo rendszerrel kapcsolatos kérdésekre.

Ezért a kérdések ás válaszok szerkeszthetőek az oldalt látogató gyakorlott felhasználók által wiki oldal szerűen az ismeret anyag alap tartalma általános minőségének fejlesztése érdekében. Ilyen előjogokkal ruház fel a felhasználók karma szintjei alapján: meg fogja tudni csinálni ugyanezt miután a karmája elég magas lesz.

Ha ezt a szemléletet nem tartja megfelelőnek, tartsa tiszteletben ezt a közösséget és használjon inkább Google+ közösséget.

5 felértékelés, megjegyzések hozzáadása
50 leszavazás
30 szöveg link elérési útvonal, fájlok feltöltéséhez
750 az életrajza felugró ablakban jelenik meg
50 saját bejegyzés közzétételt törlése
100 tartózkodó jelölés, saját kérdései lezárása
300 bármely bejegyzés közzététel szerkesztése, tartózkodó jelőlések megtekintése
500 bármely válasz elfogadása
500 bármely bejegyzés közzététel törlése
500 zárja le bármely bejegyzés közzétételt
1.000 bármely kérdés vagy válasz törlése

Tájékoztatjuk

Részletek erről a közösségről